Weboldalkészítés lépései 2023

30 munkanapos (hagyományos) ütemterv

1. Webdizájn és webszöveg konzultáció

Egy 30-60 perces konzultáció keretében útmutatást adunk a weboldalsablon-, színvilág-, logó és kezdő arculat (ha nincs) kialakításában.

Továbbá átbeszéljük az aloldalak számát, közösen összeszedjük vállalkozása legfontosabb információit. (Vállalkozása előnyei,  kapcsolati / elérhetőségi / parkolási információk, árlista, cégadatok, páciensei gyakori kérdései, stb.)

Konzultációt foglalok

2. Weboldalsablon és arculati elemek felülbírálata

A kiválaszott weboldalsablont megvizsgáljuk, hogy megfelel-e online páciens-szerzés irányelveinek. Ha választott szín-, és logó sablonokat, akkor azokat is szakmailag elbíráljuk.

A kiválasztott színek és logó alapján és úgynevezett "Brand Board"-ot (Arculati iránymutatót) készítünk, amiben vizuálisan szemléltetjük a színek és a weboldal tipográfiai stílusának használatát. Erre példa: ITT.

Ez e-mail-ben, de szükség esetén egy újabb konzultáció keretében beszéljük meg.

3. Szerződéskötés

Kiválasztott weboldal sablon és az összegyűjtött előzetes információk alapján (weboldal-struktúra, Brand Board) elkészítjük a szerződésünket és elküldjük Önnek aláírásra.

A szerződést 2 példányban postázzuk, és az egyik aláírt példányt vissza kell küldeni! 

4. Elkezdődik a munka (1. szakasz kifizetés)

A szerződésben szereplő első munka-szakasz összegének befizetése után elkezdjük a munkát.

Ha szükséges, akkor segítünk a tárhely-, és domain név választásban.

5. Főoldal terv, 1 db aloldali terv és 1 db szövegírói próbamunka átadása

Elkészítjük a weboldala főoldalát és egy darab aloldalát. (Szövegírás nélkül.)

Továbbá, ha szövegírást is rendelt tőlünk, akkor az egyik aloldalának szövegezését a szövegírónk elkészíti, amit egy megosztott Google Dokumentumban fogunk megmutatni. 

Ennek célja, hogy még a weboldalkészítés előtt "összecsiszolhassuk" egymás stilisztikai és szakmai elvárásait a webszövegekkel kapcsolatban.

6. Minden aloldal elkészítése | Szövegírás elkezdése

Ha a főoldali terv és az aloldali terv elfogadásra, valamint a 2. munka-szakasz is kifizetésre került, akkor folytatjuk tovább a munkát és a szerződésben szereplő összes aloldal elkészítésre kerül.

Ezzel párhuzamosan a szövegírónk elkezdi elkészíteni a weboldala teljes szövegezését, amit egy megosztott Google Drive mappában fog tudni figyelemmel kísérni, észrevételezni, valamint szakmai korrekciókat elvégezni.

7. Szövegírás lektorálása, jóváhagyása

Az elkészített (nyelvtanilag helyes) szövegeket Google Drive-n megosztjuk és még publikálás előtt átküldjük őket szakmai jóváhagyásra, lektorálásra, esetlges javításra.

8. Szöveg feltöltése, formázása

A kész szövegeket (szolgáltatások leírása, vállalati információk, gyakori kérdések, stb.) a weboldalnak megfelelően feltöltjük a weboldalra, ahol tördeljük és formázzuk a szövegeket.

9. Weboldal tesztelés és átadás

A weboldalt átküldjük végső tesztelésre és ellenőrzésre. Ha 3 munkanapon belül nem észlelünk hibát a weboldalon, akkor a projekt sikeresen lezárásra kerül. Erről pedig egy teljesítési igazolás állítunk ki, amit aláírva visszaküldeni köteles.